God gryta med smak av curry och ananas som tar ca en timme att tillaga.
ca 500 g | skinkgrytbitar |
lite | flytande Milda |
lite | salt |
1 st | gul lök |
1 st | röd paprika |
3 msk | vetemjöl |
ca ½ tsk | curry |
ca 1 dl | vatten |
2 dl | standardmjölk |
1-1½ dl | ananasspad (= 1 brk ananasringar, 220 g, Del Monte) |
1 st | köttbuljongtärning, Knorr |
1 tsk | soja, Kikkoman |
1/4 tsk | paprikapulver |
½ krm | svartpeppar, grovmalen |
4 st | ananasringar (= 1 brk ananasringar, 220 g, Del Monte) |
——– | |
4 port. | ris |
ett antal | broccolibuketter, frysta, Findus |
1 brk | ananasringar, 220 g, Del Monte |
(ketchup) |
- Koka riset.
- Skölj och grovhacka paprikan.
- Skala och finhacka löken.
- Strimla köttet och bryn det i omgångar i en stekpanna med lite flytande Milda.
- Salta lite lagom på köttet och ta sedan upp det.
- Fräs lök och paprika i ytterligare lite flytande Milda.
- Ta bort stekpannan från plattan och lägg i köttet, pudra över mjöl och curry. Blanda noga.
- Tillsätt vatten, mjölk och ananasspad. Ställ tillbaka stekpannan på plattan.
- Smula i buljongtärningen och rör ner soja och kryddor.
- Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 10 minuter.
- Klipp ananasskivorna i bitar och lägg i grytan. De ska inte kokas, bara bli varma.
- Koka broccolin.
- Servera Hawaiigrytan med kokt ris, broccoli och konserverade ananasringar.