ca 28 stycken, ugn 220 grader
200 gram smör
7 – 8 dl mjöl
3 msk socker
2 krm slat
2,5 dl mjölk
1 äggula (spara vitan till penslingen)
25 gram jäst
Fyllning:
1,5 dl pistachnötter (80gram)
1 dl socker
100 gram smör
1/2 tsk bittermandelolja
pärlsocker
*Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa.
* Rör ut jästen i lite av mjölken.
* Tillsätt sedan alla övriga ingredienser.
* Blanda till en smidig lite lös, fluffig deg. Låt den vila på mjölat bakbord medan du gör fyllningen.
* Mal eller hacka nötterna fint, gärna i en mixer.
* Blanda med socker, mjukt smör och bittermandel.
* Dela degen i två bitar och kavla ut dem.
* Dela varje bit i ca 14 fyrkanter, bre en rejäl klick av fyllningen, och vik sedan upp kanterna till mitten. (Jag vek även upp kanternas kanter, om ni förstår vad jag menar). Bullarna blir till små knyten.
* Lägg knytena i en pappersform och låt de sedan jäsa i 2 timmar.
* Pensla och sockra. In i ugn ca 10 min. Klart!