Ingredienser:
Citron
Gul lök
Gul paprika
Gurka
Kycklingklubbor
Mango chutney
Matyoghurt
Persilja
Solrosfrön
Vitlöksklyftor
Mald ingefära
Ris
Salt
Spiskummin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka 1 gul lök. Blanda löken med ½ dl solrosfrön, 3/4 dl mango chutney och 2 dl matyoghurt.
Pressa ner 3 vitlöksklyftor och saften från ½ citron. Krydda med 2 tsk mald ingefära, 3 tsk spiskummin
och 1 tsk salt. För lite starkare kryddning, tillsätt gärna sambal oelek, ca ½-1 tsk.
3. Lägg 1 kg kycklingklubbor (väl tinade) i en ugnsfast form. Gnid in kycklingen med yoghurtblandningen och
fördela resten över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen, cirka 30-35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
4. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
5. Skär 1 gul paprika och ½ gurka i stavar och ställ i ett glas.
6. Grovhacka ½ kruka persilja och strö över den färdiga kycklingen. Servera med nykokt ris och grönsaker.