Ingredienser
50 port
2 1/2 dl sötmandel
100 g 70% kvalitetschoklad
50 g smör
2 medelstora ägg
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4 dl vetemjöl
Gör så här
Hacka mandel och choklad grovt. Blanda mandel, choklad, ägg, socker, salt, smör och vaniljsocker till en kladdig smet. Blanda knappt 4 dl vetemjöl med kakao och bakpulver i en separat skål. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ned mjölblandningen i smeten. Degen ska bli ganska kladdig.
Dela degen i 5 delar, forma till rullar och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt längderna svalna i 5 minuter. Skär dem sedan i sneda skivor. Lägg tillbaka på plåten. Rosta i samma ugnstemperatur i 5-10 minuter.
Tag ut plåten och låt ugnen svalna till 50-75 grader. Eftertorka sedan skorporna i ca en halvtimme.