Brownie
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet
300 g philadelphiaost
3/4 dl socker
2 ägg
1,5 msk vetemjöl
2-3 dl hallon
Smöra och mjöla en ugnsform, ca 20×30 cm. (Jag la ett bakplåtspapper i formen istället, lättare att få ut kakan då…)
Smält choklad och smör i en skål. Vispa socker och ägg poröst och blanda det med chokladen. Vänd ner mjöl och vaniljsocker, rör till en slät smet.
Vispa ihop cream cheese och socker till en klumpfri smet. Rör ner ägg och mjöl.
Häll först chokladsmeten i formen, sedan cream cheesesmeten. Dra med en kniv några tag i smeten så att den blandas lätt. Avsluta med att trycka ner hallon över hela ytan.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, ca 30-35 min. (Det ska inte dallra, men stickan ska inte vara helt torr heller) Låt svalna, ställ in i kylen innan de skärs i rutor.