Hittade ett sånt härligt recept som jag måste dela med mig av.
Pulled pork med BBQ-sås
1 msk starkt paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk salt
2 tsk korianderfrön, mortlade
1 msk råsocker
2 stora gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 1/2 kg fläskkarré med ben
33 cl ljus lageröl
2 dl rökig bbq-sås, helst med chipotle
Till servering:
hamburgerbröd eller källarfranska
cole slaw
färsk koriander
Sätt locket på en härlig karré med kryddor, öl och bbq-sås och ägna dig åt annat medan det sker under i ugnen. Perfekt mat att göra någon dag i förväg, det blir bara godare!
6 PORTIONER, 15 MINUTER + 4–5 TIMMAR I UGN
1. Värm ugnen till 175°.
2. Rör ihop kryddor och socker. Skär djupa snitt i karrén och massera in kryddblandningen runt hela köttet och ordentligt ner i snitten. Klyfta löken, krossa vitlöken och lägg i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg köttet på löken.
3. Rör ihop öl och bbq-sås och slå detta över köttet. Sätt på locket och ställ in grytan mitt i ugnen. Låt stå i 4–5 timmar, eller tills köttet är så mört att det går att dra isär med hjälp av en gaffel. Ös gärna köttet någon gång under tiden.
4. Ta upp köttet ur grytan och mixa vätskan och löken till en slät sås. Dra köttet i tunna trådar och bitar och lägg tillbaka det i en del av såsen. Servera köttet på bröd tillsammans med såsen, coleslaw och färsk koriander.