1 Sätt ugnen på 225 grader. Fördela 2 msk olja på en plåt.
2 Koka 900 g potatis.
Finhacka 1 röd paprika, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs allt i
lite olja i en kastrull. Tillsätt 2 dl vatten och 1 tärning
grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda på svag värme under
lock i ca 15 min.
3
Ta fram tre djupa tallrikar. Häll upp 1 dl vetemjöl i den ena.
Vispa upp 2 ägg i den andra. I den tredje blandas 1 1/2 dl
ströbröd, 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar.
4
Dela ca 600 g sejfilé i portionsbitar. Vänd bitarna först i
vetemjölet, sedan i ägg, och sist i ströbrödet.
5
Lägg fisken på plåten. Tillaga mitt i ugnen i 12-15 min. Vänd
bitarna försiktigt med en stekspade efter halva tiden.
6
Mixa paprikasåsen med stavmixer. Rör ner 1 dl crème fraiche.
Tillsätt 1 msk majsstärkelse utrörd i några msk vatten. Smaka
av med salt och svartpeppar. Koka upp och håll sedan varm.
7
Skala 250 g morötter och fortsätt sedan att hyvla långa
strimlor med skalaren. Strimla 1 äpple. Finhacka 1/2 kruka
persilja. Blanda allt och ringla över lite olja och strö på lite
svartpeppar.
8
Servera fisknuggets med paprikasåsen, kokt potatis och
äppel- och morotssallad.