Chokladkaka
200 g saltat smör
100 g mörk choklad
100 g after eight choklad (12 plattor)
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Glasyr
50 g saltat smör
½ dl vispgrädde
100 g after eight choklad (12 plattor)
½ tsk pepparmintsolja
Garnering
18 plattor after eight choklad
florsocker
Smält smör, choklad och after eight i kastrull. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner de torra ingredienserna varvat med chokladsmöret.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant (24cm i diameter) med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 20 minuter (kakan är ganska lös när man tar ut den). Låt kakan vara kvar i formen tills den har svalnat.
Smält smör, grädde och after eight. Smaksätt med pepparmintsolja, häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
Lossa kakan från formen och garnera med after eight plattor och sikta över florsocker. Servera med vispgrädde.