Somrigt, lättlagat med lågt GI. Dessutom bara 1 panna att diska!
Ingredienser
4 port
ca 400 gram kycklingfilé (går att byta ut mot quorn som veg alt)
1 gul lök
3-4 st paprika i olika färger
1 burk hela och skalade tomater
1 msk koncentrerad grönsaksfond alt 1 dl färdig buljong
2 dl bulgur
salt och peppar samt ev en nypa socker för att balansera syra.
Lime
cashewnötter efter smak
Koriander
Gör så här
1. Skär kycklingfilén, paprikan samt löken i ganska stora bitar.
2. Bryn först kycklingen, salta och peppra och lägg sedan i grönsakerna för att fräsa med.
3: Häll på burken med tomater samt fonden/buljongen.
4. Koka ihop och smaka av.
5. Strö över bulgur och rör ihop, på med ett lock och låt puttra i 5 min.
6. Garnera med grovhackad koriander och cashewnötter, klyfta lime och servera till.
7. Ät och njut!