4 portioner
1 Mozzarella (125g)
4 soltorkade tomater
1/2 dl riven ost (lagrad)
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket skivad bacon (140g)
soja
Potatis:
Potatis (500g)
1/2 dl olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
Sås:
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
3 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
-Blanda riven ost med finhackade tomater och mozzarella
-Gör en ficka i varje kycklingfilé och lägg i ostblandningen
-Salta och peppra
-Linda bacon runt filéerna och lägg dem i en ungsfastform.
-Pensla med soja.
-Skala och skiva potatisen tunt i en matberedare.
-Lägg skivorna i kallt vatten en stund så att stärkelsen försvinner.
-Häll bort vattnet och torka potatisen torr.
-Bred ut potatisen tunt på en ugnsplåt.
-Droppa över olja samt pressa över vitlöken.
-salta och peppra.
-Sätt in potatisen högt upp i ugnen och ställ in kycklingen under.
-225 grader ca 30 minuter (kycklingen skall ha en temp på 70 grader)
-Potatisen skall ha fått fin färg innan den tas ut
-sås-ingredienserna kokas ihop under omrörning ca 5 min
-salta och peppra efter smak