Saffranskorpor
Ingredienser
100 g smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 liten påse mandelspån
5 dl vetemjöl
Gör så här
Smält smöret i en kastrull, rör saffran och socker. Låt detta svalna något, vispa undertiden samman de båda äggen.
Rör ner dem i det smälta smöret och vispa ordentligt.
Ha i bakpulver, vaniljsocker och mandelspån, tillsätt sist mjölet och arbeta samman till en smidig, glansig deg.
Den skall fortfarande vara lite kladdig.
Dela degen i två bitar och forma till längder. Platta ut dem ordentligt med hjälp av fingrarna.
Grädda först i 180 grader i cirka 15 minuter, tag ut plåten ur ugnen och skär längderna i sneda bitar.
Försök att vända dem med snittytan upp. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader.
Grädda ytterligare 15 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller över natten.
Förvara i burkar med tätslutande lock.