100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 – 6 övermogna bananer
2 ägg
3 dl valnötter och / eller macademianötter och / eller pecannötter
Smör
Ströbröd
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en 1, 5-liters form och smöra den. Strössla runt om inuti med ströbröd.
2. Hacka nötterna. Hacka lite ojämnt, inte för finhackat.
3. Blanda ihop socker och smör i en stor bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och addera det sen till smörsmeten. Tillsätt de mosade bananerna, äggen och de hackade nötterna.
4. I med smeten i formen, toppa med några extra nötter. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär en timma. Om du tycker brödet får för mycket färg efter ett tag, så täcker du formen med aluminiumfolie och låter den grädda färdigt på det sättet. Ta ut formen ur ugnen när en timma har gått, lossa brödet från kanterna med en kniv direkt. Låt sedan brödet vila lite innan du stjälper över det på ett fat.
Njut direkt – med eller utan pålägg!