Ingredienser:
2/3 dl mjölk
1 tsk citronsaft
100g rumsvarmt smör
½ dl socker
½ farinsocker
1 ägg
½ tsk vitvinsvinäger
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
knappt 1 1/4 salt
Blåbärs fyllning:
100g blåbär
125g vit choklad
2 tsk honung
2 msk grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda mjölken och citronsaften och låt de stå och
dra ett tag.
Vispa smör och sockret krämigt.
Rör i ägget ordentligt.
Häll i citron och mjölk blandning med vitvinsvinäger
och blanda.
Sikta sen i mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och bakpulver
och blanda väl.
Spritsa ut klickar på klädd bakplåtspapper (går att
klicka ut också men mycket lättare att spritsa)
tänk på inte spritsa dom för närma på varandra, då dom
flyter ut en del i ugnen.
Grädda i ugnen ca 10 min.
Blåbärskrämen: (börs kanske göras innan)
Mät upp blåbären och häll i mixer, mixa och passera
sedan genom sil och vätskan ska bli ca 50g som du häller
i en liten kastrull.
Hacka chokladen och ha i i kastrullen, mät även upp resten
av ingredienserna och rör om.
Värm försiktigt och låt alla ingredienserna smälta samman.
Ta ifrån och låt svalna, ställ sedan i kylen ett par timmar
tills det har stelnat en aning.
Bre sen på hälften av kakorna och lägg resten ovan på.
Klart!