3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 g smör
4,5 dl farinsocker
0,75 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
6,5 dl havregryn
300 g grovt hackad mörk choklad (70%)
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål
- Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en annan skål tills det blir krämigt.
- Vispa äggen lätt, Häll i äggen och havregrynen, tillsätt mjölblandningen och chokladen, arbeta in väl för hand.
- Forma kakorna och platta ut dem lätt, jag brukar göra 2 plåtar vilket blir 24 kakor.
- Grädda i 150 – 180 grader, jag brukar ta 140-150 grader varmluftsugn, 10-30 minuter beroende på ugn. Hellre lägre temperatur och längre gräddningstid.
- Låt svalna på galler, tänk på att det tar lång tid för chokladen att stelna