4 portioner
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
Marinad:
1/2dl Olivolja
1/2 dl Rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 knippe gräslök
1 knippe persilja
Skalet och saften från i citron
Ljummen sallad:
1 gul sommar lök
1 knippe sparris
1zucchini
1 Aubergine
½ bukett broccoli
50g gula och gröna bondbönor
Kallsallad:
50g sockerärtor
½ blomkåls huvud
1 röd spettspaprika
100g körsbärs tomater
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklingfiléerna och lägg i en ugnssäker form, rör ihop alla ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen, ställ in i ugnen ca 20min. Skär alla grönsakerna utom bondbönorna till den ljumna salladen i cm stora bitar och stek krispiga i en lätt oljad stekpanna, krydda med flinsalt och vitlökspeppar. Koka bondbönorna i några minuter i lätt saltat vatten.
Hacka resterande grönsakerna till den kalla salladen och lägg på ett fat och rör sedan samman med de ljumna grönsakerna. Servera med kycklingen och lite ris om du vill.