Kyckling med krispig yta, dagens middag. :)
Serverades med hemlagat potatismos, karln min gör det bästa moset.
(Bild snodd från Tasteline)
Ingredienser för 4 port.
- 4 st kycklingfilé(er)
- salt och peppar
- 50 gram smör
- 1,5 dl cornflakes
- 1 dl grevé, riven
- 1 st vitlöksklyfta(or)
- 1 nypa(or) oregano
Tillagning
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord form.
2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen.
Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano.
3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta
och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.
yummy, såg inte helt illa ut det där, och hemlagat mos slår ju det mesta. undrar om inte magnus ska få fixa lite mos till mig imorrn:D