Makaronigratäng med kassler och ratatouille
Ingredienser
4 dl | makaroner |
---|---|
300 g | kassler |
1 tsk | olivolja |
1 burk | ratatouille, (400 g) |
1 paket | cantadou med vitlökssmak, gärna lätt 11 % (125 g) |
1 påse | västerbottenost, riven (150 g)
TillagningEn enkel rätt att börja veckan med. Var försiktig med salt, kasslern kan ofta ge tillräckligt med sälta.
1. Sätt ugnen på 200°. Koka makaronerna och strimla kasslern.
2. Woka ratatouillen i olivoljan i en stekpanna ca 5 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Låt färskosten och det mesta av den rivna osten smälta ner i de heta, avrunna makaronerna. Blanda ner ratatouillen och kasslern. 3. Lägg blandningen i en ugnssäker form och strö över resten av den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 15 minuter eller tills gratängen är genomvarm och fått fin färg. |