Chipslasagne
4 pers
1 påse chips (den sorten du gillar, går även bra med tortillachips!)
300–400 g köttfärs
5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
ketchup eller chilisås
1–2 dl riven ost
salt och peppar
malen spiskummin eller örtkrydda
Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar, och till exempel spiskummin eller någon örtkrydda.
Häll på lite ketchup eller chilisås och ställ åt sidan.
Häll mjölk i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop och sätt kastrullen på plattan.
Koka upp under vispning till en ganska tjock sås.
Lägg ett lager av den vita
såsen på bottnen av en ugnsäker form. Fortsätt med ett lager chips, följt av köttfärsröran.
Varva sedan detta och avsluta med det sista av den vita såsen.
Strö över riven ost och gratinera i ugn cirka 225 grader tills osten fått fin färg.
Vi brukar tillsätta tacokrydda i köttfärsen istället, då får man som en tacogratäng, och det är inte helt fel!
DROOOOOOL!!
Det ska vi äta på söndag tror jag bestämt.
(om det ens finns nå köttfärs på tempo då vs)