4 portioner
Ingredienser:
500g kycklingfilé
1 msk olivolja
500g blomkål
250g broccoli
2 vitlöksklyftor
2 bananer
½ msk curry
Salt & peppar
3 msk tomatpuré
400 ml koksmjölk (lätt)
2 msk mango chutney
1 msk limejuice
1 dl rostade cashewnötter
Tillagning
Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna.
Bryn kycklingen i oljan i en stor stekpanna några minuter, krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt blomkål, broccoli, vitlök och tomatpuré. Stek allt ytterligare några minuter. Häll på koksmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limjuice. Häll över kycklingen, grönsakerna och såsen i en i ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över cashewnötterna.
Servera din rätt med quinoa, bulgur eller fullkornsris och en grönsallad.