Recept på en enkel, diskbesparande fiskrätt på mindre än en timme.
Pangasius, Findus (eller annan vit fisk, t.ex. torsk) (1 bit/person) | ||
potatisar | (1 stor/paketet) | |
morötter | (½ st/paket) | |
purjolök | (några skivor/paket) | |
tomat | (½ st/paket) | |
lime | (några droppar/paket) | |
salt | ||
svartpeppar | ||
smör | (ca 10-20g/paket) |
- Tina fisken.
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
- Skala och skiva morötterna i tunna skivor, lite tjockare än potatisen.
- Skölj och skiva tomaterna.
- Snitta, skölj och skiva purjon.
- Låt varje person fylla sitt foliepaket med vad de vill ha. (Exempel: potatis i botten, salta lite, morötter, fisk, salt och peppar, pressad lime, purjolök och överst en skiva smör.)
- Vik ihop foliepaketen och lägg dem i en ugnsform, ifall de läcker.
- Låt stå i ugnen i 200 grader i 20-30 minuter, tills fisken är vit och potatisen är kokt.