Ingredienser
75 g smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
0,5 st citron, rivet skal och saft
3 dl kokos, riven (100 g)
1,5 st vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl blåbär
2 msk strösocker
Tillagning
Kokosen, som strös i formen, blir lätt rostad i ugnen och ger kakan extra mycket kokossmak.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i äggen, ett i taget, och sedan smör, citronskal och citronsaft, kokos och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över blåbär och socker.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den lossas från kanten och får kallna.