Kolakakor
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Alternativ 1 – Traditionella kaksnittar: (30 st)
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
2. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
3. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
Alternativ 2 – Runda kakor: (15 st)
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
2. Platta ut degen på bakpappersklädd plåt och skär ut runda cirklar med mått alternativt smala glas. Ta bort degen runtomkring. Upprepa processen tills hela degen använts.
3. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 10-12 minuter.