Ingredienser:
Champinjoner
Citron
Gul lök
Körsbärstomater
Morötter
Passerade tomater
Quornfärs
Spaghetti
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
Honung
Olja
Paprikapulver
Salt
Spiskummin
Svartpeppar
Tomatpuré
Torkad basilika
Torkad oregano
Gör så här:
1. Förbered en kastrull vatten till pastan. Koka sedan 4 portioner spaghetti enligt anvisning på
förpackningen.
2. Skala och riv 1 gul lök och 250 g morötter grovt. Fräs lök och morot i lite olja i en rymlig gryta.Tillsätt 2
msk tomatpuré och pressa ner 2 vitlöksklyftor.
3. Tillsätt 2 påsar quornfärs och fräs någon minut. Blanda ner 2 förp passerade tomater, 2 tsk honung och
1 tärning grönsaksbuljong.
4. Krydda med 2 tsk torkad basilika, 2 tsk torkad oregano, 2 tsk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, ½ tsk
salt och 1 krm svartpeppar.
5. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt sedan sjuda i ca 5 minuter.
6. Under tiden: Skiva 125 g champinjoner (½ ask) och dela ½ ask körsbärstomater mitt itu. Blanda dem i en
skål och ringla över lite olja. Pressa över saft från ½ citron.
7. Servera den kryddiga vegobolognesen med spaghetti och tomat- och champinjonsallad.