4 portioner
Ingredienser
Tortilla
4dl majsmjöl (grovt + finmalt)
1,5 dl vatten
1msk rapsolja
¾ tsk bakpulver
1tsk salt
4st kycklingfiléer
2 tomater
1 gurka
1 burk majs
1 kruka sallad
1 paket fetaost (mager)
Tomatsalsa
2dl krossade tomater
1 gullök
1 Vitlök
Chili (efter smak)
Salt
Peppar
Salladskrydda (utan socker)
Avokadokräm
2st avokado
Salt och peppar
2 msk matyoghurt 3%
Tillagning
Börja med att röra samman alla torra ingredienserna till tortillasen, tillsätt oljan och så mycket vatten att degen blir fast. Dela sedan degen i 8 lika stora delar och slå in dem i plastfolie så att de inte torkar ut.
Bryn kycklingen i lite rapsolja, krydda efter smak, t.ex. vitlök, salt, peppar, använd fantasin!
Hacka den gula löken i klyftor lägg den i en djup skål, pressa över vitlöken och häll över de krossade tomaterna. Hacka ner chili (gärna färsk) efter smak, salta och peppra och häll på salladskrydda. Blanda allt samman, smaka av och låt stå kallt en liten stund. Tärna alla grönsakerna, fetaosten och lägg upp i olika skålar. Mosa avokadorna och tillsätt kryddor och matyoghurt.
Kavla ut tortilladegen tunt och lägg över plastfolie. Hetta upp ett stekjärn och stek varje tortilla ½ min på varje sida. Klart att servera!