Ingredienser
4 st kycklingfiléer, (300 g)
2 st squash, (ca 500 g)
1 tsk olivolja, + 1 tsk
3 msk pesto
1 tsk salt, + 0,5 tsk
1 krm nymald svartpeppar
1 paket tomatsoppa, Kelda, (500 g)
1 paket färska lasagneplattor, (250 g)
1 dl riven ost, 17 %
100 g rucolasallad
Tillagning
Lättlagad lasagne med kyckling och färdig tomatsoppa. Använd stekpanna med släpplättbeläggning så går det bra att steka i den lilla mängden olja.
1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen. Stek kycklingen i 1 tsk olja ca 5 min. Rör i pesto. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
2. Stek squashskivorna i 1 tsk olja ca 2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa, låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.
Ca 450 kcal per portion:
15 g fett • 40 g protein • 36 g kolhydrater