Hittade ett recept häromdagen som vi bara måste prova någondag.
Lakritspannacotta. Herregud vad gott det lät, eller hur?
Ingredienser
- 1 1/2 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 4 msk socker
- 1 msk lakritspulver
- 1 msk vaniljsocker
Garnering
- hallon
- citronmeliss
- florsocker
Så här gör du
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.
- Koka upp vispgrädde, socker och lakritspulver (löst i lite vatten) i en kastrull under vispning. Ta av från plattan och rör ner vaniljsocker.
- Krama ur gelatinbladen och vänd/vispa ner i smeten. Häll upp i 4 portionsglas (för 4 port) och låt stelna i kylen ca 3 timmar.
- Garnering: Garnera med hallon och citronmeliss, och pudra gärna över lite florsocker.
Källa: Ica.se