Ingredienser
250 g | lasagneplattor, färska |
---|---|
200 g | skinka, tunt, skivad, kokt |
1 st | zucchini |
5 dl | ostsås |
1 dl | ärter, tinade, gröna |
1 msk | smör |
0,5 tsk | salt |
1 dl | ost, riven |
Tillagning
Ostsås finns av olika fabrikat.
1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna. Pensla med vatten för att mjuka upp dem. Skär dem till plattor ca 15 x 25 cm i diameter. Lägg på skinka och rulla ihop dem till rullar. Skär i ca 2 cm tjocka bitar.
2. Hyvla zucchinin i långa remsor med en osthyvel. Rulla ihop dem till snurror. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll lite av ostsåsen i botten. Ställ pastarullar och zucchinisnurror i formen.
3. Strö över ärterna. Häll på ostsåsen. Salta. Strö på ost. Baka mitt ugnen 25–30 min tills pastan känns mjuk och har fått fin färg.