Gör så här
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek korv, lök och tomatpuré i 3 minuter. Tillsätt potatis och stek ytterligare 3 minuter.
Kavla ut degen lite tunnare och skär 8 bitar. Fördela fyllningen på degbitarna och vik ihop till valfri form och kläm ihop kanterna med en gaffel.
Pensla knytena med lätt uppvispat ägg. Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, cirka 15 minuter.
Servera med isbergsallad och cocktailtomater.
Tips
Använd färdig pizzadeg. Gör en rejäl sats piroger på en gång,Pizzadeg, smördeg, filodeg, perfekt att gömma gårdagens rester i, så vips har ni en festmåltid. frys in och plocka fram till nästa utflyktsdag.
30 minuter Ugnstemp 200º8 stycken
- 1 tsk olivolja
- 400 g finhackad kryddig korv t ex chorizo eller salsiccia
- 1 finhackad gul lök
- 1 msk tomatpuré
- 300 g grovriven potatis
- 400 g färdig pizzadeg
- 1 ägg
- 200 g isbergssallad
- 250 g cocktailtomater