Ingredienser
1-2 burkar | färdigskalade, i lag (à 340 g) |
---|---|
1-2 st | vitlöksklyftor |
2 msk | olivolja |
1 tsk | sambal oelek |
2 msk | hummerfond, koncentrerad |
200 g | tomater, passerade |
500 g | pasta, färsk |
250 g | gröna ärter, frysta |
svartpeppar, nymald |
Tillagning
En extra snabblagad rätt blir det med färdigskalade räkor i lag.
1.Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olja i en liten kastrull. Rör i sambal, hummerfond och tomater. Sjud på svag värme under lock 5 min.
2. Koka pasta och ärter enligt anvisning på förpackningen.
3. Låt räkorna rinna av i sil. Blanda sås, räkor och ärter.
4. Servera räksåsen med nykokt pasta.
Tips: om du hellre använder färska räkor så går det åt 1 kilo till receptet.