Jag får inte äta sånt här, men ni kanske får? :)
Choklad cupcakes 12 st
125g osaltat smör
1½ dl socker
2 st ägg
4½ mjöl
2 tsk bakpulver
1½ grädde
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
50 g grovhackad mörk choklad
Vispa smöret och sockret pösigt. Tillsätt äggen. Rör i torrvarorna och grädden.
Tillsätt den hackade chokladen sost och pyttsa upp smeten i formarna.
Grädda på 175 grader i ca 15-20 min.
Frosting
350 g florsocker
2 äggvitor
Vispa i minst 5 min.
Tillsätt 12,5 g cappuccino kaffepulver.
************************************************************
Hallon cupcakes
3½ dl vetemjöl special
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
125 gram smör (rumstempererat)
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
½ dl lemoncurd
ca 1 liter hallon (jag hade bara 300 g)
Vaniljfluff
1 dl marsmallowfluff
1 dl creamcheese
florsocker och hallon till garnering.
200 grader. 20-25 minuter.
Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat & salt. Sikta.
Vispa smör o socker luftigt. tillsätt ett ägg i taget.,
Tillsätt vaniljsocker, mjölk och LC och vispa hastigt ihop.
Rör ner de torra ingredienserna snabbt. varva smet med hälften av hallonen till 2/3 av formen.
Rör ihop marsmallowfluff med creamcheese.
spritsa på muffinsen och dekorera med hallonen som är över. sikta över florsocker
****************************************************************************
Hallonmuffins med krossad vit choklad & valnötter
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mild yoghurt (3% fetthalt – ej mager)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon
150 g vit choklad, grovhackad
1 dl grovhackade valnötter (eller mer, det ska vara rikligt)
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i yoghurten i ägg-socker-blandningen.
Smält under tiden smöret och häll i det i ägg-socker-blandningen under omrörning.
Börja med ytterst lite smör under kraftig omrörning.
Var noga, annars skär det sig (muffinsarna blir iofs goda ändå).
Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke.
Häll i chokladen och valnötterna bland de torra ingredienserna.
Vänd i de torra ingredienserna i ägg-socker-smörblandningen.
Häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 stycken per muffins när du hällt upp smeten.
Häll upp till två tredjedelar i muffinsformar.
Grädda i 180°C i 20 min.
************************************************************************
chokladkolacupcakes
5 dl socker
4 – 4,5 dl vetemjöl
1,5 – 2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl olja
2,5 dl kokande vatten
sätt ugnen på 175 grader.
rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål.
det är smidigast att sikta kakaon och mjölet, på så vis slipper man klumpar i smeten.
tillsätt ägg, mjölk och olja. vispa på medelfart i 2 minuter.
rör sedan i det kokande vattnet. häll smeten i formarna
(jag anar att man nästan måste ha en cupcakeplåt till detta recept eftersom att smeten är ganska lös),
ca 2/3 av formarna. grädda i ca 20 minuter, prova med en sticka för att vara säker om de är färdiga.
kolafyllning:
2,5 dl vispgrädde
60 gram margarin
1,5 dl socker
3 tsk vaniljsocker
tillsätt margarin, hälften av grädden och hälften av sockret i kastrullen.
koka upp under omrörning. när smeten börjar att tjockna aningens,
tillsätt resten av sockret. koka upp igen och tillsätt resten av grädden när smeten är tjock och har blivit lite brunaktig i nyansen. sänk temperaturen på plattan,
fortsätt att koka under omrörning tills dess att smeten är av lagom konsistens.
tänk på att den inte ska vara för tjock, då blir den svårhanterlig.
låt fyllningen svalna i fem minuter. efter det, ta cupcakesen och en vass kniv.
skär en cirkel (eller ungefär som en upp och ner-vänd kon) i vardera kaka,
lyft upp den, ta bort lite av brödet men spara locket.
häll i fyllning (lättast med en tesked) och sätt på locket igen.
chokladfrosting
115 gram margarin
1 dl kakao
7 – 8 dl florsocker
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
smält margarinet, tillsätt siktat kakao, vaniljsocker och rör om.
tillsätt florsocker och mjölk om vartannat.
om frostingen är för hård går det bra att ta ytterligare lite mjölk i efterhand.
**************************************************************************
Buttermilk cupcakes med pralinefrosting
4 stora äggulor
ca 2 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
ca 4-5 dl vetemjöl spacial
2,5 dl socker
ca 2 tsk bakpulver
lite salt
150 gram smör (rumstempererat)
blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej!).
blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil/äggblandningen.
vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig. fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet.
grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Pecan Praline Frosting
2,5 dl brun farin
1 dl vispgrädde
ca100 gram smör
1 msk vaniljsocker
ca 5-6 dl florsocker
pecannötter till dekoration
blanda ihop farinsocker och grädde i en kastrull,
låt det koka upp på ganska hög värme. rör om under tiden. när det börjar koka,
sänk till låg värme och låg koka i ca 10 minuter.
dra av kastrullen från värmen och blanda i smör och vaniljsocker.
rör tills det är en jämn smet. ställ blandningen åt sidan och låt den svalna.
rör inte under tiden.
häll frostingen i en större skål, vispa i florsocker med elvisp.
ta inte allt på en gång utan kanske en dl i taget. fortsätt tills du har en bra konsistens på frostingen.
sedan är det bara att sätta igång med dekorationen.
****************************************************************************
Cream Cheese Frosting med citron
125g cream cheese (philadelphia orginal) rumstempererad
125g osaltat smör rumstempererat
en nypa salt
550 g florsocker
lite pressad citron
Vispa ihop cream cheese, smör och salt tills det är krämigt.
Vispa sedan ner florsocker lite i taget på låg hastighet (så det inte yr florsocker överallt)
Häll i lite citron tills du är nöjd med smaken, och vispa tills frostingen är fluffig.
Färdig!
*********************************************************************************