Rimbobullar
25 Stycken
25 g Jäst
2 dl Mjölk; kall
200 g Smör; rumstempererat
1 msk Socker
6 dl Vetemjöl
Fyllning
75 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
Pensling
Ägg
Garnering
1 dl Florsocker
1 msk Vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet.
Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant, 40×40 cm, på en mjölad arbetsbänk.
Skär den i fyrkanter, 8×8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar.
Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 250°, 5-8 minuter.
I varmluftsugn i 200°, ca 8 minuter.
Låt bröden kallna utan bakduk på galler.
Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
Tips: Frys in bröden gräddade utan glasyr eller ogräddade efter jäsningen.
Grädda dem enligt ugnstemperatur och tidsangivelse ovan.