Ingredienser
50 rejäla bitar
200 g |
mörk choklad |
200 g |
mjölkchoklad |
25 g |
smör |
397 g |
sötad kondenserad mjölk |
2 tsk |
vaniljsocker |
2,5 dl |
minimarshmallows |
2,5 dl |
jordnötter, helst osaltade, rostade |
Hemkommen från USA längtade Annika efter sitt favoritgodis,
ett slags chokladfudge med massor av jordnötter och marshmallows.
Efter en del sökande fick hon tag på ett amerikanskt recept som översattes och noga provades ut.
Här är resultatet.
Sötad kondenserad mjölk finns i större livsmedelsbutiker.
Gör så här
1. Klä en mindre form, ca 20×25 cm, med aluminiumfolie.
2. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad choklad, smör och kondenserad mjölk.
3. Rör då och då tills alltsammans smält samman till en slät smet.
Låt svalna något. Rör ner vaniljsockret.
4. Blanda sist i marshmallows och jordnötter – rör inte för mycket för då smälter marshmallows.
Bred ut smeten i formen och kyl minst 4 timmar.
5. Skär i rutor. Förvara i kyl.