2,5 dl olja
3,5 dl socker
4 dl rivna äpplen (ca 3 st)
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Grovriv äpplen (de behöver inte skalas). Blanda dem tillsammans med olja och socker.
Vispa tills sockret löst sig. Vispa i äggen ett och ett. Vispa ordentligt mellan varje ägg.
Blanda alla de torra ingredienserna och blanda i. Rör tills det inte är några klumpar.
Häll smeten i en bröad form och grädda i ca 40 min på 200 grader.
När kakan svalnat kan man om man vill ha på den goda glasyren som hör morotskaka till;
200 gam philadelphiaost
1/2 dl créme fraiche
2 msk honung
2 tsk pressad citron
Blanda alla ingredienser och vispa fluffigt med elvisp. Bred glasyren över kakan och njut!