Ingredienser
1 st påse pizza/scones-mix
100 g skivad salami
300 g fetaost, örtmarinerad, tärnad
1 krm svartpeppar
Tomatsallad
6 st mogna tomater
2 msk örtolja från fetaosten
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk gourmetsalt
2 krm svartpeppar
1 dl svarta oliver
0,5 st basilika, blad från kruka
Tillagning
Nybakade piroger går snabbt att tillaga av färdig mix. De går också utmärkt att frysas och tina i korgen på väg till picknicken.
Ett glas kallt rosévin förhöjer sommarkänslan.
1. Piroger: Sätt ugnen på 250°. Blanda samman degen enligt anvisningarna på förpackningen till pizzadeg. Kavla ut till 4 rundlar ca 20 cm i diameter.
2. Strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra.
3. Nyp ihop varje degplatta som till en calzonepizza och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
4. Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem i en form eller skål. Blanda örtolja och balsamvinäger och droppa det över tomaterna. Strö över salt, svartpeppar, oliver och basilika.
5. Servera pirogerna ljumma eller kalla till tomatsalladen.