Snickerspaj – ohälsosammaste receptet någonsin
Upphovsman: Anthony Worrall Thompson.
Förberedelser: Mindre än 30 minuter
Tillagning: 10-30 min
Portioner: 4
Ingredienser
1 paket smördeg
140 g mascarpone (italiensk färskost)
110 g färskost
50 g socker
3 ägg
5 snickers, hackade
Så här gör du:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Kavla smördegen så den blir 3-4 millimeter tjock.
Tryck ut den i en form med ca 20 centimeters diameter.
3. Knåda ihop mascarponen, mjukosten och sockret till en jämn massa i en stor skål.
4. Tillsätt äggen, ett åt gången.
5. Tillsätt snickers.
6. Häll smeten i formen och se till att den sprids jämnt.
7. Ställ i ugnen i tio minuter.
Sänk sedan värmen till 180 grader och låt grädda i ytterligare 25 minuter tills pajen är gyllenfärgad.
Låt den svalna före servering.
Aftonbladets hemmakock Jon Hansson har testlagat snickerspajen. Här är hans betyg:
-Lättbakad och med lågt GI-värde men supersöt och extremt kladdig.
Små bitar slinker faktiskt ned utan besvär med starkt kaffe och jordnötsbitarna är riktigt trevliga.
-Men försök inte räkna ut hur många sockerbitar som gömmer sig i den här kolesterolbomben.
Du kommer att få ägna hela kvällen åt matte.