4 portioner
Ingredienser
Nötfärsbiffar
1 gul lök
100 g färska champinjoner
400g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl turkisk yoghurt
1 msk smör
Broccoli- och blomkålspuré
1 blomkålshuvud
1 broccolibukett
½ dl turkisk yoghurt
Salt & peppar
Tillagning
Skala och finhacka löken. Skölj och finhacka champinjonerna. Blanda färsen med lök, champinjoner, ägg, salt, peppar och turkisk yoghurt till en len och jämn smet. Forma till biffar och stek i smör i en stekpanna, ca 3-4 min per sida tills att det fått en fin färg och är genomstekta. Dela blomkålshuvudet och broccolin i små buketter och koka tills att det blivit mjuka, ca 3-4 min. Häll av det mesta av vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med en stavmixer, rör ner turkisk yoghurt och smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med purén och grönsallad.